Kráľ antioxidantov- Glutatión

Antioxidant, o ktorom si dnes budeme písať, bol skúmaný do veľkej miery, napriek tomu väčšina z nás o ňom nič nevie.

Čo je glutatión

Glutatión je hlavný vnútorný antioxidant. Naše telo si glutatión tvorí samo, avšak zlá kvalita potravín, znečistené, toxické prostredie a stres nás oň výrazne ochudobňujú. Je produkovaný v bunkách celého tela, ale jeho najväčšia koncentrácia je v pečeni. Skladá sa z troch aminokyselín: glutamínu, glycínu a cysteínu. Glutatión má svoju špecifickú vôňu, za ktorú vďačí sírnatej zložke vo svojom zložení. Práve síra pôsobí ako lapač nežiaducich látok nachádzajúcich sa v našom tele vrátane voľných radikálov, jedov a ťažkých kovov. Aj ľudské telo pri svojej metabolickej činnosti tvorí voľné radikály ako vedľajšie produkty biochemických procesov. Voľné radikály sú veľmi malé škodlivé častice. Tým, že sú voľné, chcú sa na niečo naviazať a preto útočia na bunky, poškodzujú ich. Časom sa môžu v organizme nahromadiť a spôsobovať tak vážne zdravotné problémy.

Lipozomálny Glutation Extra Plus 200 ml
Lipozomálny Glutatión extra Plus 200 ml.

Účinky Glutatiónu

Výhody glutatiónu sú obrovské, ale hádam najviac ospevovaná a zároveň najdôležitejšia je úloha detoxikácie tela. Prečo najviac ospevovaná? Pretože detoxikácia tela sa stala v poslednej dobe doslova „hitom“ pre všetkých. A právom! Prostredníctvom detoxikácie sa telo zbavuje škodlivých látok a toxínov, črevných parazitov a odkysľuje sa organizmus. Prečistenie organizmu často prináša benefity vo forme posilnenia imunity, zlepšenia kvality pleti, úpravy váhy a tiež zbavenia sa pocitu únavy.

Ako už bolo spomenuté vyššie, glutatión má pre správne fungovanie nášho organizmu obrovský význam a jeho suplementáciu netreba podceňovať. Pozrime sa, na ďalšie účinky glutatiónu, ktoré rozhodne stoja za povšimnutie.

Môže zlepšiť zdravie srdca

Glutatión so svojou schopnosťou zabrániť oxidácii tuku v ľudskom tele by mohol pomôcť znížiť výskyt infarktov a iných srdcových chorôb. Ochorenia srdca sú spôsobené akumuláciou arteriálneho plaku na vnútorných stenách arteriálnych tepien. V štúdii uverejnenej v New England Journal of Medicine vedci zistili, že jedinci trpiaci srdcovými chorobami s nižším množstvom glutatiónu v krvi mali o 30% vyššiu pravdepodobnosť infarktu než ľudia, ktorí mali hladiny glutatiónu v optimálnych hodnotách.

Znižuje oxidačný stres

Oxidačný stres nastáva, keď existuje nerovnováha medzi produkciou voľných radikálov a schopnosťou tela bojovať proti nim. Príliš vysoká hladina oxidačného stresu môže byť predzvesťou mnohých ochorení. Patrí medzi ne napríklad cukrovka alebo rakovina. Na rozdiel od typickej imunitnej odpovede, ktorá sa spustí ako náhle sa v tele vyskytne problém, glutatión je zodpovedný za prevenciu než k problému dôjde.

Znižuje škodlivé účinky cukrovky typu 2 a inzulínovej rezistencie

Pri cukrovke typu 2 suplementácia glutationu uľahčuje liečbu tým, že pomáha prekonať inzulínovú rezistenciu, zmierňuje zápaly spôsobené nadmernou sekréciou inzulínu, zmierňuje oxidačnú záťaž a znižuje poškodenie nervov spôsobené vysokou hladinou cukru v krvi.

Znižuje poškodenie buniek spôsobené ochorením pečene

Bunková smrť v pečeni môže byť zhoršená nedostatkom antioxidantov, vrátane glutatiónu. To môže viesť k ochoreniam pečene tak u tých, ktorí užívajú alkohol, ako aj u tých, ktorí tak nerobia. Bolo preukázané, že glutatión zlepšuje hladinu bielkovín, enzýmov a bilirubínu v krvi jedincov s chronickým ochorením pečene.

Napomáha pri chudnutí

Teraz poteším možno hlavne tých, ktorí sa snažia schudnúť. Nízke hladiny glutatiónu v tele môžu byť spojené s menším spaľovaním tukov a vyššou mierou ukladania tuku v tele.

Zhrnutie

V tomto článku, sme si vysvetlili čo to je Glutatión a predstavili sme si jeho priaznivé účinky na zdravie. Z našej ponuky produktov vám odporúčame vyskúšať náš Lipozomálny Glutatión Extra Plus, v cenovo výhodnej sade, ktorý má narozdiel od ostatných Glutatiónov na trhu neutrálnu vôňu aj chuť.

Cenovo výhodný set Zdravé telo
Cenovo výhodný set Zdravé telo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.