Kanabinol CBN ako recept na nespavosť

Medzi konopou a spánkom je zložitý vzťah, ktorý veda ešte len začína objavovať. Kanabinol CBN má veľmi podobné terapeutické účinky ako CBD, ale pokiaľ ide o jeho použitie ako pomocníka pri zlom spánku, zdá sa, že CBN je oveľa silnejšia zlúčenina.

Prečo je spánok pre nás taký dôležitý?

Spánok je jedným z najviac podceňovaných zdrojov dobrého zdravia. Štúdie ukazujú, že nedostatočný spánok má za následok nielen zdravotné problémy, ako je obezita, kognitívne a emočné poruchy, ale u dospelých vedú poruchy spánku k širokému spektru zdravotných problémov, ako je cukrovka, kardiovaskulárne ochorenia, úzkosť, depresia, predčasné starnutie, alkoholizmus a závislosť na iných návykových látkach. Počas spánku dostávajú naše bunky čas na zotavenie a uzdravenie sa z každého stresu, zranenia a ochorenia.

Nespavosť (insomnia) je porucha spánku a patrí medzi veľmi časté zdravotné problémy súčasnej populácie . Príčin prečo nemôžete zaspať je hneď niekoľko. Ak ste vystavený veľkému stresu, ako napríklad, rozchod s priateľom, náročná skúška, úmrtie v rodine, môžete trpieť takzvanou prechodnou nespavosťou. Býva krátkodobá a väčšinou zmizne po odstránení stresovej situácie. Pokiaľ stav, ktorý spôsobuje nespavosť trvá dlhodobo, môže prejsť do chronického stavu a spôsobiť vám nemalé komplikácie, ktoré boli spomenuté už vyššie.

Pri dlhodobom užívaní práškov na spanie, sa vytvárajú nezdravé návyky a tiež vyvolávajú negatívne vedľajšie účinky. Vaše telo si okrem toho vyvíja psychickú závislosť na sedatívne drogy.

Kanabinol CBN v porovnaní s inými liečivami

Ukázalo sa, že kanabinol CBN, ktorý sa spočiatku považoval za nežiaduci, vedľajší produkt zle skladovaného konope preukazuje sľubné výhody pri nespavosti.

Všetky titulky okolo CBN odkazujú na jeho možné upokojujúce účinky. Máme iba niekoľko štúdii, z ktorých by sme mohli čerpať a žiadna z nich nebola uskutočnená na ľuďoch. Zdá sa však, že výsledky poukazujú na to, že CBN je porovnateľný s 5 až 10 mg diazepamu, bežného farmaceutického sedatíva. V inej štúdii na hlodavcoch sa tiež zistilo, že CBN predlžuje dobu spánku, ale ako sa to všetko deje?

Naše telo produkuje prirodzene kanabinoidy, ktoré nazývame endokanabinoidy. Tie sa viažu na kanabinoidné receptory endokanabinoidného systému našich buniek. Po aktivácii endokanabinoidný systém moduluje niekoľko fyziologických reakcii, vrátane spánku. Endokanabinoidný systém je tvorený dvoma hlavnými receptormi CB1 a CB2. Ukázalo sa, že CBN sa viaže na receptor CB1, ktorý je zodpovedný za spánok.

Zabudnite na zlý spánok. Jedinečné spojenie kanabinoidov CBN+CBD napríklad vo výhodnom balení Dokonalý relax vám pomôže skvalitniť váš spánok. Okrem iného má olej aj protizápalové a sedatívne účinky a tiež regeneračné účinky na unavené svaly.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.